Barn- och ungdomsgrupper

Scouter under barn- och ungdomsgruppernas våravslutning i Församlingsgården. Fotograf: Karl-Gunnar Johansson

Äspereds samarbetskyrkas barn- och ungdomsverksamhet bedrivs genom Salt, en självständig barn- och ungdomsorganisation inom Svenska kyrkan. Salt vill att barn och ungdomar ska få lära känna, komma till tro på och följa Jesus Kristus.

Söndagsskola ”SKATTEN”

Under söndagarna i samband med gudstjänst finns det möjlighet för alla barn att gå på söndagsskola! Varje gång är det en ny spännande berättelse från Bibeln som vi pratar om på olika skojiga sätt. Du är självklart välkommen även om dina föräldrar inte kan komma på gudstjänsten.

Kontaktperson: Gunilla Axelsson, 0705-276270

Mamma-pappa-barn-grupp

Onsdagar 9.30 – 11.30 samlas vi, många föräldrar och barn, i Församlingsgården. Vi låter barnen leka tillsammans, fikar och har det allmänt trevligt. Ibland kommer någon och sjunger med oss. Välkommen de gånger du kan och vill!

Scout (från år 3 och uppåt)

Redo? Alltid redo! På onsdagskvällarna kl 18 träffas ett stort gäng scouter, oftast vid torpet Skogslund, men några få gånger under året i Församlingsgården. Vi är ofta i våra patruller och hittar på olika aktiviteter ute. Några saker vi hunnit med under terminen har varit matlagning över öppen eld, surrat på en koja, olika lekar, hajk och en del annat skoj! Några minuter innan sluttiden 19:30 samlas vi i patrullerna för att tillsammans prata om Gud och be. Scouterna kostar 115 kr per termin. Välkommen!

FB: facebook.com/saltscoutasperedsbygden

E-post: saltscoutasperedsbygden@asperedssamarbetskyrka.se

KRIK (från år 7)

Kristen Idrottskontakt träffas på fredagar kl 18 i Äsperedshallen för att sporta och träna tillsammans. Vi försöker variera sporterna så mycket som möjligt. Ibland blir det badminton, ibland basketfia och ibland indiansmyg. Vi håller på i två timmar med paus för andakt i mitten. Ta med skor och ombyte så ses vi.

Låt bästa lag vinna! Eller framför allt låt oss ha kul tillsammans!

Friday (från år 7)

När vi spelat färdigt i hallen ses vi i Församlingsgården kl 20. Du är varmt välkommen även om du inte varit med på KRIK. Vi börjar med att fika som kostar 10-20 kr. Efter det drar vi igång något riktigt roligt, skattjakt, musikquiz, tårtbakstävling eller något annat skojigt. Sedan kommer kvällens höjdpunkt – andakten! Ett riktigt lyxigt tillfälle för dig som vill lära känna Jesus! En stund med lovsång, tänkvärda ord och bön.

Vill du veta vad som händer på fredag?

Då finns det två olika sätt!

1. Skicka ditt namn till 0705-276992 så får du ett sms varje vecka!

2. Gå med i Äspereds Samarbetskyrkas facebookgrupp! Då blir du varje vecka inbjuden till ett Friday-event.

Vi ses!

Salt